Кои сме ние?

Ветаринарна Компанија Праксис основана во 2000 година.Во својот состав има Ветеринарна Амбуланта Праксис во Желино , а од 2009 год. и Ветеринарна Амбуланта Праксис-Тетово и Пет шоп во улица Б.Тоска 63 во Тетово.Нашата компанија е увозник на храни за миленичиња,разни акцесории,генетски материјал(биково семе),премикси,ветеринарни инструменти.. Праксис Ви нуди : Клинички прегледи и терапија Вакцинација,дехелминтизација Оперативни захвати-Обработка на рани,кастрација,стерилизација Храни за кучиња.мачки,птици Витамини,минерали Акцесори Совети и консулатации за вашите животни

Услуги

Домашни Миленичиња Изреката” Тоа сте -Tоа што го јадете”, ја потврдува поврзаноста на исхраната со изгледот и здравјето на организмот.Исхраната на Вашиот миленик со квалитетна и балансирана храна се одсликува по изгледот на влакното и крзото,по неговиот лесен и весел од,по кондиција. Храната треба да одговара на возраста,големината,расата ,активноста и начинот на живеење.Затоа Ние од Праксис Ви нудиме широка палета на категории на храни за кучиња и мачки од Италијанските брендови Gheda Petfood i Diusa Pet од Улта премиум,супер премиум,премиум,базик односно економска линија. Храна за птици (папагали,канаринци,гулaби) ,Храна за глодари (зајак,морско прасе,хрчак) ,Транспортеки,Поводници градници, Чешли и други акцесории за миленичиња

Домашни Животни – Сточарство Ветеринарната Компанија Праксис е увозник и дистрибутер на најквалитетен генетски материјал (биково семе) од расите Холштајн, Ред Холштајн,Браун Свис(Монтафонец),Џерзеј, Флекви,Симентал,Лимузин,Шароле,Блу Белџиан. Представници сме на следниве центри за биково семе во Македонија: World Wide Sires-USA, Swissgenatics-Swiss,Genostar-Austria,Insemas-Slovakia,CUO –Varazdin-Croatia, Увезуваме од Турција (Royal ilac),минерални блокови,Увезуваме Ветеринарски инструменти и други помагала за сточарство.

Newsletter

Претплати се на нашиот Newsletter!

Внеси ја твојата е-маил адреса и добивај ги најновите информации.