Araton Dog Adult Lamb 15Kg

Опис

ARATON ADULT LAMB

КОМПЛЕТНА ХРАНА  СО ЈАГНЕШКО  ЗА ВОЗРАСНИ КУЧИЊА ОД СИТЕ РАСИ

Состав: дехидрирано јагнешко месо, пченка, ориз, дехидрирано месо од живина, пченични трици, тритикале, маснотии од живина, глутен од пченка, пулпа од шеќерна репка, пивски квасец, минерали.

Адитиви/1 kg: нутритивни адитиви: витамин А (3a672a) – 18000 IU, витамин D3 (3a671) – 1500 IU, витамин Е (3a700) – 180 mg, витамин B6 (3a831) – 3 mg, биотин (3a880) – ,2 mg, железо(II) сулфат монохидрат (3b103) – 50 mg, калциум јодат безводен (3b202) – 1,5 mg, бакар(II) сулфат пентахидрат (3b405) – 5 mg, манган сулфат монохидрат (3b203 – 3b203) mg, цинк сулфат монохидрат (3b605) – 90 mg, натриум селенит (3b801) – 0,1 mg. Технолошки адитиви: антиоксиданси, конзерванси.

Аналитички состојки: сурови протеини – 24%, сурови масла и масти – 11%, суров пепел – 6%, сурови влакна – 2,5%, калциум – 1%, фосфор – 0,9%.

Упатства за хранење: послужете ја храната сува. Чиста, свежа вода треба да биде достапна во секое време.

Водич за хранење: видете ја табелата. 

Тежина на возрасно куче (kg)  

Дневен внес (g/ден)

 

5 – 10 100 – 170
10 – 15 170 – 230
15 – 20 230 – 285
20 – 25 285 – 335
25 – 30 335 – 385
30 – 40 385 – 475
40 – 50 475 – 565
50 – 60 565 – 645

 Количината претставена во табелата се само упатства и треба да се приспособат според индивидуалните потреби на кучето.

Земја на потекло:

Литваниjа

PDF