Araton Dog Adult Poultry 15Kg

Опис

ARATON DOG ADULT POULTRY

КОМПЛЕТНА ХРАНА за домашни миленици ЗА ВОЗРАСНИ КУЧИЊА ОД СИТЕ РАСИ

 Состав: дехидрирано месо од живина, пченка, тритикале, месен оброк, пченични трици, маснотии од живина, пулпа од шеќерна репка, минерали.

Адитиви/1 kg: нутритивни адитиви: витамин А (3a672a) – 9000 IU, витамин D3 (3a671) – 750 IU, витамин Е (3a700) – 90 mg, витамин B6 (3a831) – 1,5 mg, витамин B1 (3a821 ) – 1,5 mg, витамин Б12 – 0,025 μg, биотин (3a880) – 0,1 mg, железо (II) сулфат монохидрат (3b103) – 25 mg, безводен калциум јодат (3b202) – 0,8 mg, бакар ( II) сулфат пентахидрат (3b405) – 2,5 mg, манган сулфат монохидрат (3b503) – 10 mg, цинк сулфат монохидрат (3b605) – 45 mg, натриум селенит (3b801) – 0,05 mg. Технолошки адитиви: антиоксиданси, конзерванси.

Аналитички состојки: сурови протеини – 23%, сурови влакна – 3,5%, сурова маст – 9%, суров пепел – 6,3%, калциум – 1,15%, фосфор – 1%.

Упатства за хранење: послужете ја храната сува. Чиста, свежа вода треба да биде достапна во секое време.Водич за хранење: видете ја табелата.

Тежина на возрасно куче (kg)  

Дневен внес (g/ден)

 

2 – 5 56 – 111
5 – 10 111 – 186
10 – 15 186 – 252
15 – 20 252 – 313
20 – 25 313 – 370
25 – 30 370 – 424
30 – 40 424 – 526
40 – 50 526 – 622

Количината претставена во табелата се само упатства и треба да се приспособат според индивидуалните потреби на кучето.

Земја на потекло:

Литваниjа

PDF