Araton Dog Junior Lamb 15Kg

Опис

ARATON JUNIOR LAMB

КОМПЛЕТНА ХРАНА  СО ЈАГНЕЊЕ ЗА МЛАДИ КУТРИЊА ОД СИТЕ РАСИ

 Состав: дехидрирано јагнешко месо, пченка, ориз, тритикале, пченични трици, живинска маст, дехидрирано месо од живина, глутен од пченка, пулпа од шеќерна репка, пивски квасец.

Адитиви/1 kg: хранливи адитиви: витамин А (3a672a) – 18000 IU, витамин D3 (3a671) – 1500 IU, витамин Е (3a700) – 180 mg, железо(II) сулфат монохидрат (3b103) – 50 mg iodate, безводен (3b202) – 1,5 mg, бакар (II) сулфат пентахидрат (3b405) – 5 mg, манган сулфат монохидрат (3b503) – 20 mg, цинк сулфат монохидрат (3b605) – 90 mg, натриум селенит) -308 , 1 mg. Технолошки адитиви: антиоксиданси, конзерванси.

Аналитички состојки: сурови протеини – 25%, сурови масла и масти – 12%, суров пепел – 7%, сурови влакна – 2,5%, калциум – 1,4%, фосфор – 1,15%, омега-3 масни киселини – 0,33%, омега-6 масни киселини – 2,12%.

Упатства за хранење: послужете ја храната сува. Чиста, свежа вода треба да биде достапна во секое време.

Водич за хранење: видете ја табелата.

Старост во месеци Возрасно куче тежина [kg]
2 kg 6 kg 15 kg 25 kg 40 kg 60 kg
Дневен внес [g/ден]
2 54 115 221 271 284 405
3 61 133 260 332 305 518
4 62 139 279 362 326 572
5 62 141 284 386 347 677
6 53 139 284 411 367 770
8 44 112 245 370 353 766
10 44 99 204 297 339 677
12 Poultry/Lamb/Salmon

All Breed Adult

293 324 590
13 Poultry/Lamb/Salmon

All Breed Adult

324 550
15 324 548
16 Maxi Adult 546
18 Maxi Adult

Количината претставена во табелата се само упатства и треба да се приспособат според индивидуалните потреби на кучето.

Земја на потекло:

Литваниа

PDF