Araton Kitten 15Kg

Опис

ARATON KITTEN

КОМПЛЕТНА ХРАНА ЗА МИЛЕНИЦИ ЗА МАЧИЊА

До 1 година,погодена за бремени женски мачки и доилки

Состав: дехидрирано месо од живина, пченка, тритикале, маснотии од живина, пченкарен глутен, пченични трици, хидролизиран пилешки црн дроб, каша од шеќерна репка.

Адитиви/1 кг: нутритивни адитиви: витамин А (3a672a) – 20000 IU, витамин D3 (3a671) – 2000 IU, витамин Е (3a700) – 480 mg, биотин (3a880) – 0,15 mg, железо (II) сулфат монохидрат (3b103) – 50 mg, безводен калциум јодат (3b202) – 1,5 mg, бакар(II) сулфат пентахидрат (3b405) – 5 mg, манган сулфат монохидрат (3b503) – 20 mg, цинк сулфат (3605) 90 mg, натриум селенит (3b801) – 0,1 mg, таурин (3a370) – 1000 mg. Технолошки адитиви: антиоксиданси, конзерванси.

Аналитички состојки: сурови протеини – 30%, сурови масла и масти – 11%, суров пепел – 7%, сурови влакна – 3%, калциум – 1,25%, фосфор – 1%.

Земја на потекло:

Литваниjа